НАСЛОВНА ЕПИСКОП ПРЕДАВАЊА ЕПИСКОПА ДАВИДА ЕПАРХИЈА НАМЕСНИШТВА ВЕСТИ АРХИВА АДРЕСАР КОНТАКТ

Архијерејска Литургија на трећи дан Свете Педестенице у покровској цркви на Расини”Данас нас сабра благодат Светога Духа…” су речи које налепше осликавају данашњи празник и данашњи догађај у дому Пресвете Богородице, у храму посвећеном Њеном славном Покрову. На обали реке Расине, подно Јастрепца, сабрала се Црква Христова око свог Архипастира, Архиепископа и Митрополита Господина Давида, да узнесе бескрвну жртву Христову и да Њиви Господњој подари новог свештенослужитеља.Високопреосвећеном Митрополиту Давиду саслуживали су свештенослужитељи града Крушевца на челу са Архијерејским намесником, протојерејем Владицом Столићем.

На Светој Литургији, руком Архиепископа и Митрополита крушевачког Господина Давида рукопложен је у чин презвитера дугогодишњи ђакон ове цркве Никола Ракић. Литургијаком слављу присуствовао је градоначелник Града Крушевца господин Иван Манојловић са супругом.

Светолитургијска радост настављена је у гостопримници храма Трпезом Љубави где се присутнима обратио новопостављени старешина храма, протојереј Јован Вуковић.

Ово Духовско сабрање завршено је многољетсвијем Архиепископу и Митрополиту крушеваком Давиду и новорукоположеном свештенослужитељу Николи Ракићу.ЕПИСКОП КРУШЕВАЧКИ ГОСПОДИН ДР ДАВИД (ПЕРОВИЋ)
ПОМОЗИМО ИЗГРАДЊУ ЦРКВЕ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА


...