Писмо становницима насеља Уједињене нације

Својој духовној деци, браћи и сестрама у Господу Исусу Христу,
становницима градске четврти Уједињених нација


Драга наша у Христу духовна децо, драги наши епархијани!
На почетку свога обраћања свима вама упућујемо вам најсрдачније поздраве, са жељом и надом да ћемо вас затећи у вери, нади и љубави, у здрављу, радости и добром животу.

Други разлог Нашег обраћања свима вама, житељима градске четврти Уједињених нација, биће једна заједничка потреба; потреба за зидањем светога Божијега храма – парохијске цркве – коју бисмо везали за име и личност Светога Николаја Мирликијскога Чудотворца.

По Нашем сазнању зидање и појава црквенога храма у вашем насељу - од насушне је потребе. Он је исто тако неопходан и целокупном свештенству нашега царскога града Крушевца – ради лакшег и успешнијег вршења његовог светог јеванђељског дела.

Већ је минула година дана од првих разговора на тему зидања цркве у Уједињеним нацијама. Слава Богу, осим једног искушења са Крстом, искушења свима вама познатим, Крстом постављеним на плацу за зидање храма, све до овога часа намера да сазидамо храм није наилазила на потешкоће. Штавише, сви људи са којима смо разговарали одазивали су се својом добром вољом, што ће на крају, Боже здравља и благослова, надамо се, уродити жељеним плодом: сазидањем светога храма у коме ћемо сви заједно певати Свету Божију Литургију, свима нама на спасење.

Не сумњајући ни за тренутак да ћете сви ви житељи насеља Уједињене нације заједно, свим својим расположивим силама и могућностима подржати нашу намеру. Намеру да сазидамо храм. Зато ми, Епископ крушевачки, остајемо у Господу ваш молитвеник, и ваш духовни отац, који има само једно на уму. Вашу чисту и искрену веру у Господа нашега Исуса Христа, велику и топлу љубав према Њему, и велику наду да ће нам Свети Божији угодници, заједно са нашим Светим Николајем Мирликијским Чудотворцем помагати својим светим молитвама да ми као православни хришћани мудро одговоримо хришћанским потребама нашега времена.

И све то само са једним циљем: да издржавајући до краја на путу нашега спасења сви заједно непрестано славимо и величамо свехваљено и свеслављено име Божије Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин!

 

Ваш у Господу Исусу Христу
+Епископ крушевачки Давид

У царском граду Крушевцу
дана 24. јула 2012. године