Исповест свештенства Архијерејског намесништва темнићког

Исповест свештенства Архијерејског намесништва темнићког

У овим данима радосне туге, сусрећемо се са самим собом да увидимо какви смо и колико смо далеко од Бога, колико смо себе греху предали. Најбољи лек за повратак Оцу јесу покајање и исповест, молитва и заједничарење са Васкрслим Христом.

Они који исповедају и сами имају потребу за исповешћу те се и ове као и протеклих година свештенство Архијерејског намесништва темнићког на празник св. свештмуч. Никона 05./23. Априла исповедило у храму Успенија Пресвете Богородице у Варварину где је потом Његово Преосвештенство Владика Јован уз саслуживање Архимандрита Алексеја (Богићевића) игумана манастира Светог Луке у Бошњану, Архијерејског намесника темнићког и свештенства овог намесништва служио Свету Архијерејску Литургију Пређеосвећених дарова уз учешће деце и верника овог и околних места. 

У својој беседи Владика Јован упутио је вернике на непрестано самоиспитивање кроз правилно разумевање поста, а нарочито на значај сталног приступања Светој Чаши.

Након Свете Литургије ђакон Светоуспенског Храма у Варварину Дејан Антић прочитао је реферат на тему ''Пастирско сведочење наде''. Владика Јован са свештенством продискутовао о реферату указујући свештеницима да је нама пастирима поверено да својим животом сведочимо наду а уједно и да кроз тријаду врлина (веру, наду и љубав) својим верницима посведочимо Васкрслог Христа.

Након трпезе љубави коју је свештенство Светоуспенског Храма варваринског са великом љубављу припремило, Владика Јован се вратио у престони град Крагујевац остављајући свештенство и вернике духовно богатије са надом у што скорије виђење.


Јереј Срђан Миленковић

Извор: Епархија крушевачкаслика 1

слика 2

слика 3

слика 4

 

слика 5

слика 6

слика 7

слика 8

 

слика 9

слика 10

слика 11

слика 12

 

слика 13

слика 14

слика 15

слика 16

 

слика 17

слика 18

слика 19