Седница Епархијског Савета новоосноване Епархије крушевачке

Седница Епархијског Савета новоосноване Епархије крушевачке

На св. Лава Катанског (5. марта 2011. године) у цркви Лазарици, у Крушевцу одржана је прва седница новоосноване Епархије крушевачке. Седницом је председавао Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и Администратор Епархије крушевачке Господин Јован. Пре почетка заседања одслужен је призив Светог Духа.

У уводној речи, Преосвећени владика је нагласио значај оснивања нове Епархије која сада треба да расте и узраста до пуноће раста Христовога, а она ће расти уколико сви ми, као чланови Цркве, будемо сами себе уграђивали у Цркву Божију. Зато је владика истакао да је ова седница богоугодно дело, а богоугодно дело не бива без Духа Светога, јер се дух човеков без Духа Божијег распада и расипа. Дух Свети је тај који нас сабира, умудрује, храбри и води.

Након уводне беседе Преосвећеног владике члановима Епархијског савета предложен је дневни ред који је обухватио сва она питања која су од суштинског значаја за живот новоосноване Епархије. Тим поводом основан је и Просветни одбор чија улога се огледа у несметаном спровођењу Верске наставе.

Преосвећени владика је обавестио чланове Епархијског савета да је основана Информативна служба Епархије крушевачке с циљем да благовремено и тачно извештава о свим догађањима у богоспасаваној Епархији крушевачкој, као и то да је почео са радом епархијски сајт.

На крају заседања владика Јован се захвалио свим члановима савета на експедитивноси и ефикасном раду.Извор: Епархија крушевачка
слика 1

слика 2

слика 3

слика 4

 

слика 5

слика 6

слика 7

слика 8