Екскурзија ученика верске наставе Техничке школе из Крушевца

Дана 25. априла 2014. године тачо у 22 часа, ученици и неколико професора кренули су у походе светињама Црне Горе, у организацији професора верске наставе Техничке школе Ивана Миладиновића, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Крушевачког Господина Давида.

Посетили су рано ујутру храм Васкрсења Христовог у Подгорици, где су ходочасници могли да се увере и задиве свој лепоти велелепног храма, затим се стигло у мананастир Дајбабе на поклоњење моштима Светог Симеона Дајбабског.

Екскурзија се наставила ка манастиру Ждребаоник, где су се ђаци и професори поклонили моштима Светог Арсенија Сремца. Негде око 14 часова стигло се у манастир Острог, где су се ђаци сместили у конак доњег манастира, а касније са професорима пошли на поклоњење моштима Светог Василија Острошког.

Ујутру смо сви заједно ишли на Литургију у манастир Доњи Острог, где се неколико ђака и професора  причестило. После Литургије пошло се на заказана крштења, троје ђака, које се одвило у капелици Светог Станка код Доњег Острога. Крстили су се Невена Деретић, Стефан Кнежевић, Стефан Миленковић и Александра Милић, ученици Техничке школе. После крштења смо се запутили ка манастиру Морачи, где смо се задржали на кратко и запутили ка Србији, ка Крушевцу.

Одустало се од посете манастиру Ђурђеви Ступови због лошег времена и да би ђаци стигли на време да се одморе за школу. У Крушевац смо стигли касно навече око 23 часа. Екскурзија је прошла изузетно, ђаци су били презадовољни и изразили жељу да се то понови и следеће године.

Извор: Епархија крушевачка
Фото: Иван Миладиновић