Поклоничко путовање ученика веронауке О.Ш. „Јован Јовановић Змај“ из Стопање

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Господина Давида (Перовића), традиционално је и ове године организовано поклоничко путовање деце која похађају Верску наставу у подручним одељењима О.Ш. "Јован Јовановић Змај" из Стопање, са подручним одељењима Риђевштица, Велуће, Тоболац, Округлица, Стари Трстеник, Доња Омашница, Горња Омашница и Бресно Поље.

У суботу, 10. маја 2014. године, када се обележава спаљивање моштију Светог Саве на Врачару, ученици од првог до четвртог разреда подручних одељења ове школе, предвођени својим вероучитељима, монахињом Теодором Спасојевић, Немањом Ћосићем и Виолетом Јефтић, као и учитељима који предају у тим школама, пошли су на поклоњење манастиру Светог Луке у Бошњану.

После одслужене Свете Литургије, љубазношћу старешине ове светиње Архимандрита Алексеја, за све је припремљена Трпеза Љубави, после које се наставило даље.

Посећени су још манастири Наупаре и Руденица, где љубазност и гостопримство Архимадрита Дамаскина са сестринством и игуманије Варваре није изостало. Деца су провела време у разговору са монасима, искористивши време и за игру у манастирској порти.

Нека би и ово путовање било на корист нашој благочестивој деци, да израстају у честите људе на ползу своје Цркве и добро своје Отаџбине.

Извор: Епархија крушевачка
Текст и фото: вероучитељ Немања Ћосић