Редизајниран сајт Епархије крушевачке

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Господина др Давида обавештавамо посетиоце интернет презентације Епархије крушевачке, да смо редизајнирали сајт и прилагодили га жељама и захтевима наших корисника. Презентацију смо поставили на потпуно нову и бржу платформу, која ће посетиоцима пружити лаку и брзу повратну информацију, навигацију, лакше сналажење и могућност остављања утиска на постављене вести и информације. Уз сведен дизајн дрвенастих боја са „полиставрион“ позадином, који не замара очи чак и након дужег боравка на нашем сајту, посетиоци сајта ће бити у прилици да свакодневно прате новости из наше Епархије.

Презентација је визуелно прилагођена свим уређајима за прегледавање интернет садржаја, тако да ће и посетиоци са мобилних уређаја и таблет-рачунара моћи без проблема да прегледавају презентацију. Користимо тзв. responsive design, html5 стандард за аудио фајлове, као и веома лаку навигацију за фотографије. Такође, на насловној страници, учитавање нових вести је веома једноствно. Довољно је кликнути на дугме „погледај старије вести“ и оне ће се учитати на страници. Урадили смо и „плутајући“ изборник (мени), који вам омогућава једноставно враћање на било који линк у изборнику, ма где се налазили тог тренутка на презентацији. Ту је и дугме које сајт враћа на врх странице. Задржали смо већ познати начин објављивања вести, тако да ће посетиоцима који су сајт већ посећивали бити веома лако да се снађу, али верујемо да ће и онима који су први пут на сајту бити веома једноставно сналажење.

Пригодним текстовима, фотографијама и аудио-записима, трудићемо се да информишемо посетиоце презентације о свим догађајима, свечаностима, литургијским и молитвеним сабрањима, предавањима- укратко са свим оним што чини живот наше епархије и Цркве у целини. Поред тога, нашим корисницима ћемо пружити могућност да путем архиве погледају, послушају и прочитају нека од најупечатљивијих предавања наших савремених црквених отаца,  прочитају неку душекорисну књигу или текст, да послушају актуелности са црквених радио станица, упознају са распоредом богослужења, те шематизмом наше Епархије и осталим догађајима битним за живот наше помесне Цркве.

Све ваше сугестије и препоруке у вези са радом сајта, можете нам послати на мејл [email protected]il.com

 

У нади да ћете редизајном сајта и садржајима које вам желимо понудити бити задовољни, срдачно вас поздрављамо и нека нам је свима благословен почетак Великог Часног поста.

 

Ваш у Господу,

презвитер Иван Цветковић, технички уредник интернет презентације Епархије крушевачке