Други Рода фест у Крушевцу: Зашто рода небом хода

 У понедељак, 23. марта 2015. године, Народна библиотека Крушевац и часопис Багдала за децу, организовали су у читаоници Библиотеке Други рода фест под слоганом Зашто рода небом хода.

Указујући на улогу родитеља у контексту омогућавања деци да достигну пуноћу живота упознајући Господа, округли сто о теми Повећај наталитет улепшај свет, отворио је Његово Преосвештенсво Владика крушевачки Господин др Давид.

Дводневна, јединствена у Србији манифестација Рода фест има за циљ промовисање рађања, читања, живота, истакла је директорка Библиотеке Виолета Михајловић.

За децу и њихове родитеље, четрдесет бројева часописа Багдала за децу који ће се наћи на Дејем одељењу ове устанпове директорки Библиотеке уручио је Љубиша Ђидић.

Округли сто је настављен изгањима и дискусијама представника Школске управе, Матичне службе, Фонда за популациону политику, Центра за социјални рад Гинеколошког одељења опште болнице, Предшколске установе Ната Вељковић, са заједничким мотивом – открити шта је довело до пада наталитета и како га повећати.

Покровитељ скупа је Градска управа Крушевац, а медијски Регинална Радио телевизија Крушевац.

Манифестација се завршава сутра кда ће бити изведен поетско музички програм.

Важно је напоменути да је најновији број епархијског часописа "Православна вера и живот" посвећен овој веома важној теми.

 

[embedplusvideo height="367" width="450" editlink="http://bit.ly/1CRFjN3" standard="http://www.youtube.com/v/LDitqdrFs2M?fs=1&vq=hd720" vars="ytid=LDitqdrFs2M&width=450&height=367&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep7085" /]