У Касарни Расина служен парастос страдалима у НАТО агресији 1999.

У Касарни Расина у Паруновцу служен је парастос страдалима у НАТО агресији 1999. и одржан комеморативни скуп поводом 16 година од почетка бобардовања Србије.

Током 78 дана НАТО агресије погинуло је 92 припадника 125. Херојске моторизоване бригаде, 6 се воде као нестали, а 349 рањено, из Седме пешадијске бригаде страдало је 22 војника, из 53. Граничног батаљона погинуло је 17, а из 58 лаке пешадијске бригаде погинуло је 10 војника.

Сећање на страдале који су живот положили у отаџбинском рату обележено је парастосом који је служио Владика крушевачки Господин Давид са свештенством  Епархије крушевачке.

Цвеће су положиле бројне делегације међу којима – министар одбраде Братислав Гашић, делегација Војске Србије, града Крушевца на челу са градоначелником Драгим Несторовићем и председником Скупштине града Живаном Николићем, Расинског управног округа, СУБНОРА, Пензионисаних припадника 125. моторизоване бригаре, Удружења породица палих бораца, Ратних војних инвалида, Кола српских сестара, Извиђачког покрета Цар Лазар.

Те године снага оружја надјачала је снагу разума, успомене не бледе, оне опомињу а дужност нам је да пазимо на оне који су изгубили своје најмилије, речи су којима се министар одбране Републике Србије Братислав Гашић, обратио на комеморативном скупу.

У касарни Расина у Паруновцу краћи уметнички програм припремили су Културни центар, Крушевачко позориште и ученици Школе Јован Јовановић Змај из Мудраковца.

[embedplusvideo height="367" width="450" editlink="http://bit.ly/1EOq19d" standard="http://www.youtube.com/v/--v6iSqwOUE?fs=1&vq=hd720" vars="ytid=--v6iSqwOUE&width=450&height=367&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep6535" /]