Акатист богоблаженој Ксенији петроградској у њеном параклису у Мудраковцу

paraklis blazene Ksenije

По благослову Владике крушевачког Г. Др Давида након освећења параклиса посвећеног светој Ксенији петроградкој у парохији мудраковачкој, сваке суботе у 17,00ч у наставку вечерњег богослужења служи се акатист блаженој Ксенији.

Дана 29. марта 2015. године (недеља), учињен је изузетак и одслужен је акатист у присуству како парохијана мудраковачких тако и народа који је тога дана био на поклоничком путовању.
 
Велики број људи из Београда, Панчева и Старе Пазове, њих 90, учинили су велику радост нашој парохији. Црквена Општина и верници из Мудраковца приредили су пригодно послужење драгим гостима. Овај дивни догађај увеличао је и отац Драган Глигоријевић парох у Буцима и Ломници. 
 
Трпезарија парохијског дома у Мудраковцу била је тесна, народ се тискао, али је помно слушао беседу и реч утехе оца Ивана Цветковића в.д. старешине парохијске цркве Свете Тројице који је уједно и главни иницијатор идеје да се параклис посвети овој дивној светитељки.
 
Предивно вече у црквеној порти одисало је благодаћу и братско - сестринском љубављу... молитве, тражење практичних савета био је доказ да су гости заиста велики Боготражитељи и да желе да се изграђују на плану духовности.
 
Уз срдачне поздраве и обостране молитвене жеље наши гости су се упутили ка северу наше земље...
 
 
презвитер Растко Петковић, парох I мудраковачки