Свечано прослављена храмовна слава Саборне цркве у Крушевцу – Ђурђевдан

   Празник светога Великомученика и победоносца  светога Георгија у Крушевцу  отпочео је свечаним литијским дочеком  Архијереја од стране свештеника и  верног народа  и Његовим уласком у свети храм.
    У наставку служена је Архијерејска Литургија којом је началствовао  Епископ крушевачки г.г. Давид уз саслуживање  архијерејског намесника крушевачког  протојереја ставрофора Будимира Којића, протојереја-ставрофора Александра Павловића свештеника из сестринске грчке цркве, протојереја Мирослава Пешића старешине Покровског храма, протојереја-ставрофора Адама Стевановића и Слободана Пешића и протојереја Цветана Топличанина свештеника у пензији, презвитера Ненада Драгичевића и протођакона Јована Миленковића и Андрије Јелића.
 
 По одслуженој Литургији обављен је трократни  литијски вход   и пред храмом  је освештан и преломљен  славски колач овогодишњег домаћина г. Драгог  Несторовића градоначалника града Крушевца и његове породице.
 
  За наредну годину колач је прихватио начелник управе расинског округа г. Бранислав  Весић  у  присуству великог броја  представника  јавног, културног, политичког и привредног живота  нашег града и наше  Епархије и великог броја верника.
 
  Ова храмовна  светковина настављена је Трпезом љубави која је труд и принос  данашњег домаћина славе као и богољубивог братства овога светога Храма.
 
протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић