Новорукоположени жетеоци на њиви Господњој

У Недељу Слепог, шесту недељу по празнику Пасхе, 17. маја 2015. године, у Саборном храму Светог великомученика Георгија у Новом Саду, Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Фотије началствовао је евхаристијским сабрањем уз саслужење Преосвештене господе Епископа бачког Иринеја, врањског Пахомија, крушевачког Давида, средњоевропског Сергија и јегарског Јеронима, новосадског свештенства  и вернога народа Божјег.

После великог входа на светој Литургији, Епископ бачки Иринеј рукопложио је у свештени презвитерски чин часног ђакона Леа Малешевића, службеника Катихетског одбора Православне Епархије бачке и ђакона при храму Светог оца Николаја у Новом Саду. Током свете Литургије, Његово Преосвештенство Епископ средњоевропски Сергије у свештени ђаконски чин рукоположио је ипођакона и катихету из Београда Илију Ромића, клирика Епархије средњоевропске.

У својој беседи Епископ средњоевропски Сергије је истакао: -Господ обећава својим ученицима долазак Духа Светог. Животом у Духу Светом сваки хришћанин покреће и исцељује све око себе. Христос исцељује људе са физичким недостатком чула а исто то чини и Црква Христова, Духом Светим у светим тајнама помазујући чула сваком од нас спремајући их за прослављање Бога. Угледајући се на данашњег слепог човека из светог Јеванђеља и ми треба да отворимо своје духовне очи и да  свој поглед усмеримо ка нашим ближњима, јер је у њиховим рукама наше спасење.

После отпуста свете Литургије, Његово Преосвештенство Епископ новосадски и бачки г. Иринеј поздравио је сабрани народ и заблагодарио Његовом Преосвештенству Епископу далматинском г. Фотију на указаној љубави и началствовању евхаристијским сабрањем. Исто тако, Епископ бачки г. Иринеј заблагодарио је и другој браћи архијерејима који су саслуживали на светој Литургији, уједно честитајући и новорукоположеним жетеоцима на њиви Господњој, пречасном презвитеру Леу Малешевићу и часном оцу ђакону Илији Ромићу.

Извор: Епархија бачка