Једнодневни излет ученика веронауке ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Стопање, са подручним одељењима Риђевштица, Велуће, Тоболац, Округлица, Стари Трстеник, Доња Омашница, Горња Омашница и Бресно Поље.

С благословом Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Господина Давида (Перовићa)  изведен је једнодневни излет ученика који похађају Верску наставу у подручним одељењима ОШ "Јован Јовановић Змај" у Стопањи.

У суботу, 23 . маја 2015. године, када се прославља Свети апостол Симон Зилот и преподобна Исидора,  ученици од првог до четвртог разреда подручних одељења ОШ ''Јован Јовановић Змај'' из Стопање, предвођени својим вероучитељима монахињом Теодором Спасојевић, Немањом Ћосићем и Виолетом Јефтић, као и учитељима који предају у тим школама, пошли су на поклоњење манастиру Светих бесребреника Козме и Дамјана у Плешу. После одслужене свете Литургије на којој су учешће узели и сами ученици, љубазношћу старешине ове светиње игумана Дамаскина, ученици су искористили да се окрепе и да се упознају са лепотом природе у којој се налази сам манастир. После трпезе љубави наставило се даље. Посећена је још и Црква Успења Пресвете Богородице у Станишинцима, где је љубазност и гостопримство протојереја–ставрофора Драгомира Рвовића није изостало, пожелео је добродошлицу и упознао нас са историјатом цркве. Деца су провела време у разговору са игуманом и свештеником ових  светиња, искористивши време и за игру у манастирској и црквеној порти.

Нека би и ово путовање било на корист нашој благочестивој деци да израстају у честите људе на ползу своје Цркве и добро своје Отаџбине.

 

 вероучитељ Немања Ћосић