​Традиционална Света Литургија у спомен на царску породицу Романов служена у манастиру Светог Луке у Бошњану

Поштовање царске породице започето је у Русији непосредно после њиховог свирепог убиства и настављено је упркос безбожној власти у Русији. То поштовање се проширило и по православном свету. Тако је доласком архимандрита Алексеја на место игумана манастира Светог Луке, почео се славити спомен на Свету царку породицу Романов, јер га вежу духовне везе, његов старац био је пореклом Рус, а такође носи име младог царевића Алексеја Николајевића Романова. Поред спомена на Свету породицу Романов у манастиру се слави и имендан архимандритов и свих оних који носе неко од имена Свете царске породице.
 
На Светој Литургији началствовао је архимандрит Алексеј, а са њим су саслуживали протосинђел Лука, свештеници Александар Ерић, Дејан Миленковић, Александар Лукић, свештеник Рајко из Параћина и ђакон Иван Петронијевић.
 
По завршетку Свете Литургије пререзани су славски колачи а затим је славље настављено Трпезом љубави, а у наставку је био и пригодан програм где су нам се на виолини представили млада солисткиња и солиста Милан Савић и на крају дует докторке Славице Кулишић и њене ћерке Мине.
 
 
ђакон Иван Петронијевић