Света Архијерејска Литургија и народни сабор у селу Чаири

Епископ крушевачки Господин Давид, у својој очинској и пастирској бризи, посетио је свој верни народ у селу Чаири надомак Трстеника, на дан Преподобног Сисоја Великог, 19. јула 2015. године. Тада су се у цркви Светог Јована Крститеља сви сабрали на Свету службу, а након ње у порти цркве, и на саборно весеље.

Јутарњом службом отпочела је молитва, а потом  је Епископ Давид освештао нови иконостас. Молитва и благодарење Господу врхунили су у Светој Архијерејској Литургији која је служена у припрати цркве. Уз нашег Епископа служили су и Архијерејскки намесник трстенички протојереј Марјан Вујовић, протојереј Радомир Косовац, протођакон Андрија Јелић и ђакон Данијел Стефановић. Литургијско учешће узели су и Његова Екселенција Градоначелник Мирослав Алексић и велики број верног народа.

Након Свете Литургије, уз благодарење Господу на неизмерним даровима којима нас је обасуо, пререзан је славски колач.

Сабор је настављен и уз народно весеље: игру и песму које је приредило фолклорно друштво „Свети Никола“ из Трстеника са својим младим извођачима. У духу народног сабора, радост је настављена трпезом, која је била зготовљена за сав присутни народ.