Света Литургија и народни сабор у цркви свете великомученице Недеље у Поточцу

У понедељак, 20.07.2015. на дан свете великомученице Недеље, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин др Давид, служио је Свету Архијерејску Литургију у истоименом храму, који се налази на Јухору изнад села Поточац. Храм је новије градње, освећење темеља је било 2005. године, а храм је освећен 2012. године.
Са Епископом су саслуживали Архијерејски намесник темнићки протојереј-ставрофор Ђорђе Марјановић, свештеник у пензији протојереј-ставрофор Томислав Гајић, протојереј Бобан Поповић, протојереј Дејан Миленковић, парох ове парохије протонаменикј Радован Газдић, протонамесник Александар Лукић, протођакон Андрија Јелић и ђакон Иван Петронијевић.
 
По Јеванђељу је беседио  Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин др Давид. На крају Свете Литургије пререзани су славски колачи, а затим је приређен пригодан културно уметнички програм који су извели чланови КУД "Јухор" из Поточца.
Све ово је настављено Трпезом љубави коју је припремио свечар Животије Милетић из Поточца, а он се потрудио да све присутне вернике угости на  најбољи, традиционалан српски начин. Колач за наредну годину је примио Небојиша Милојевић, такође из Поточца.
 
Пре поласка за престони град Крушевац, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин др Давид посетио је сеоски храм у Поточцу који је посвећен Светој Петки.