​Манастирска слава Свети Прокопије у манастиру Светог Луке у Бошњану

Празник посвећен Светом великомученику Прокопију, 21.07.2015.године, торжествено је прослављен у манастиру Светог Луке у Бошњану. Литургијом је началствовао игуман ове Свете обитељи Архимандрит Алексеј, а са њим су саслуживали Архијерејски намесник темнићки протојереј-ставрофор Ђорђе Марјановић, протосинђел Лука, протојереј Александар Ерић, свештеник у пензији протојереј-ставрофор Томислав Гајић, свештеник у пензији Милан из Крушевца, пртојереј Дејан Миленковић, протонамесник Александар Лукић, протонамесник Радован Газдић, протонамесник Светозар Арсовски из Београда, јереј Ивица Сврзић и ђакон Иван Петронијевић.

Беседу по јеванђељу беседио је протојереј Александар Ерић из Крушевца.

 
На Светој Литургији присуствовале су игуманија манастира Драча, мати Јелена са сестринством, и игуманија манастира Велуће, мати Теодора са сестринством.

На крају литургије пререзани су славски колачи овогодишњих свечара. Литургијско славље је настављено у манастирској трпезарији на трпези љубљви.

У манастирској трпезарији нам се обратио песмом "Србија је наша мила" мали Никола Миленковић коме је данас рођендан, иначе он је син протојереја Дејана Миленковића.

ђакон Иван Петронијевић