Епископ Давид служио Литургију на Копаонику

 У уторак, 21. јула 2015. године, на дан Светог великомученика Прокопија, Владика Давид је служио Свету Литургију на Копаонику у природном резервату Метође. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Градимир Милојевић, јереј Ненад Татић и протођакон Андрија Јелић. 

Метође је народно светилиште,а налази се на месту где из камена литице тече вода којој се преписују лековита својства. Трећег јула сваке године (почев од 1504.) слави се као рударска копаоничка слава и тог дана сваке године народ из читавог краја долази овде да се помоли и умије лековитом водом. Турци су 3. јула 1504. године (Свети Методије олимпски -Свети Метођије) натерали рударе да сиђу у рудник и да копају руду. Настало је велико невреме са громовима који су запалили рудник и том приликом су настрадали рудари. Од тада народ из многих крајева Србије долази на ово светилиште у све већем броју. Светилиште се налази и припада Националном парку Копаоник. Забрањен је прилаз возилима, заштићено је, урађени су путокази,пешачка стаза,црква брвнара и место за прихват народа.Читав овај комплекс прелепе и нетакнуте парцеле припада Брзећу.

После Свете Литургије, надлежни свештеник Ненад Татић је уприличио Трпезу љубави у парохијском дому у селу Блажеву. Владика је том приликом посетио и парохијску цркву у Блажеву, као и чесму у дворишу порте. 

Доносимо вам прегршт слика са Свете Литургије и посете селу Блажеву, надајући се да ћемо вам пренети макар делић предивне атмосфере, сведочећи о предивним природним лепотама наше земље Србије.