Архијерејска Литургија и рукоположење у цркви Свете Тројице у Трстенику

IMG_4880

На дан Светих мученика Кирика и Јулите 28. јула 2015. године, Епископ наш Давид служио је Свету Литургију у цркви Свете Тројице у Трстенику заједно са свештенством Епархије крушевачке: архијерејским намесником трстеничким протојерејем Марјаном Вујовићем, протојерејем ставрофором Момчилом Ивановићем, протојерејем Радомиром Косовцем, протојерејем Владимиром Трошићем, протојерејем Браном Павловићем, јерејем Мирославом Михаиловићем, протонамесником Срђаном Миленковићем, протођаконом Андријом Јелићем и ђаконом Данијелом Стефановићем.

На Светој Литургији Епископ Давид  положио је руку на ђакона Данијела Стефановића и уздигао га у Свети Царски и Небески степен свештенства, у чин презвитера. Измоливши од Духа Светога благодат и силу, и обукавши га у чин презвитера у нареченој му парохији љубостињској, даде му служебник као благослов и подсетник на узвишеност, светост и одговорност пастирске службе, коју је вољом Божјом, те и вољом његовог Епископа и саме Цркве, примио.

По одслуженој Светој Литургији уследила је Tрпеза љубави, на којој се радост догађаја преточила и у лепо певање изворних песама.