Вечерња служба у цркви свете великомученице Марине у Крвавици код Крушевца

IMG_5061
У среду, 29. јула 2015. године, уочи празника свете великоученице Марине, у нашем народу познатије под именом Огњена Марија, наш Преосвештени Архијереј Господин Давид био је на вечерњој служби у Крвавици, у храму који је посвећен управо овој дивној светитељки. Вечерње је служио Архијерејски намесник крушевачки протојереј-ставрофор Будимир Којић уз саслужење протођакона Андрије Јелића. На вечерњем су били присутни: секретар Епископа крушевачког протојереј-ставрофор Драги Вешковац, месни парох протојереј-ставрофор Милорад Пршић, протонамесник јасички Иван Милановић, наречени ђакон Раде Радивојевић, и верни народ крвавичке парохије.
 
Након вечерњег Епископ је савршио и молепствије заједно са браћом свештеницима под крошњом светог записа, који се налази само неколико метара од улаза у храм. Корен овог светог записа, који је стар око педесет година, почео је да наноси штету степеништу овог храма и потпорном зиду који се налази у непосредној близини стабла. Како би се спречило оштећење саме грађевине храма и уклонила свака могућност негативних последица услед ширења и јачања корена и крошње овог светог записа, Епископ Давид је, на предлог надлежног пароха о. Милорада одлучио да се овај запис уклони, и да се уместо њега посади нови запис, и то на адекватнијем месту, на коме ће несметано моћи да напредује и  расте током више векова, налик на многе древне записе у нас Срба.
 
Након овог мољења, месни парох је позвао Епископа и све присутне на вечеру која је била приређена у црквеном дому, до самог храма.