Припадници Војске Србије у ЦО великоврбничкој

У склопу реализације марша на 10 кm, припадници Команде за развој Расинске бригаде обишли су парохије великоврбничке. На челу са командантом потпуковником Сретеном Зафиривићем официри и подофицири Расинске бригаде планирани марш су започели из црквене порте у Лаћиследу. На самом почетку марша су од стране протојереја Милоша Костића, овдашњег пароха, упознати са историјом старе цркве која је по народном предању највероватније била дворска црква Кнеза Лазара.

 Марширали смо Лаћиследом, преко реке Пепељуше затим Обле Чуке до Манастирака који је опет по народном веровању задужбина великог српског војводе Милоша Обилића, претече наших храбрих војника који су данас показали ''да Србија није шака пиринча да је позоба свака врана коју донесе ветар''.

После обиласка Манастирака кренусмо пут Врбнице у посету цркви светог Николе. Овде нас је дочекао старешина храма протојереј Брана Павловић.

После кратког предаха и освежења у црквеној сали у Врбници наставили смо марш до села Жабаре у коме нас је дочекао домаћин Верољуб Весић. После прочитане молитве пред ручак војска је обедовала. На крају ручка, мајор Бобан Радосављевић се захвалио организаторима и истима уручио захвалнице за испољену сарадњу и резултате постигнуте у раду, изградњи и јачању Војске Србије.