Прослављене свечаности Покровске цркве на Расини у Крушевцу

Untitled_Panorama2

С благословом Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Господина Давида, Црква Покрова Пресвете Богородице у сарадњи са Првом Месном заједницом у Крушевцу, организовала је ''Свечаности Покровске цркве'', које су биле одржане 19. и 20. септембра текуће године.

Програм Покровских свечаности је био следећи:

субота, 19.09.2015. – У преподневним часовима одржана је Ликовна колонија и ликовна радионица, на којој су учествовали познати сликари, професори Ликовне културе са својим ученицима и васпитачи са децом из околних вртића

 

субота 19.09. 2015. – У вечерњим часовима верни народ је био почаствован Позоришном представом ''Жене српских средњевековних владара'' у извођењу професора ОШ ''Јован Поповић'' из Крушевца.

 

недеља 20.09.2015. –  Света Литургија, а у наставку изложба радова са ликовне колоније, као и изложба ручних радова разних удружења, у организацији Туристичке организације Града Крушевца.

 

За недељу 20.09.2015. године била је планирана Духовна академија, али иста није била одржана због промене времена и кише која је почела да пада у касним поподневним сатима. Духовно вече је одложено за недељу, 27.09.2015. године у 19:00 часова, па позивамо све заинтересоване да те вечери посете Покровски храм и учествују у лепом молитвеном сабрању.

Поменутих дана, мноштво верног народа походило је цркву на Расини, а нарочито деца из основних школа и вртића, што је и био циљ ове манифестације, која ће, ако Бог да, прерасти у традиционалну.

Велики допринос за одржавање Покровских свечаности, поред братства овога Храма, дала је и Председник Прве Месне заједнице, госпођа Драгана Иванковић са својим сарадницима.

Манифестацију су помогли Град Крушевац, Културни Центар Крушевац, Туристичка организација, Крушевачко позориште, Основне школе ''Нада Поповић'', ''Јован Поповић'', ''Јован Јовановић Змај'', ''Бранко Радичевић'', Предшколска установа ''Ната Вељковић'', Музичка школа ''Стеван Христић'', РТК, као и многи други, а за послужење деце и учесника – бројне пекаре, радионице за израду колача, дисконти пића и продавнице, којима се нарочито захваљујемо.

 

ЈОШ ЈЕДНОМ ВАС ПОЗИВАМО ДА СЕ У НЕДЕЉУ 27.09.2015. ГОДИНЕ ОКУПИМО У ПРЕЛЕПОМ АМБИЈЕНТУ ПОКРОВСКЕ ЦРКВЕ НА РАСИНИ И ДУХОВНОМ АКАДЕМИЈОМ ПРОСЛАВИМО НАЈСВЕТИЈЕ ИМЕ ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА. АМИН

Фото: Студио Византија (Крушевац)