(ВИДЕО) “Свечаности Покровске цркве“ у Крушевачком позоришту

Дана 27. септембра текуће године, одржано је завршно духовно вече ''Свечаности Покровске цркве'' у Крушевачком позоришту.

Пред пуном позоришном салом, на почетку су све присутне поздравили старешина Покровске цркве, протојереј Мирослав Пешић, као и Председник Прве Месне заједнице у Крушевцу, госпођа Драгана Иванковић.

Програм је започео представљањем монографије цркве са презентацијом пригодних фотографија које су нас вратиле у време настанка Покровске цркве. Монографију је сачинила и изговорила госпођа Љубица Петковић, док је за техничку подршку био задужен Милош Стојадиновић.

Након тога слушали смо стихове наших професора и песника Вукосава Илића и Александре Лукић, а у музичком делу су нам се представили професори и ученици Музичке школе ''Стеван Христић'' из Крушевца. Водитељ програма била је наша позоришна дива, госпођа Марија Гајић.

Уз предивну атмосферу, посетиоци су уживали у једночасовном програму, а касније у послужењу и изложби слика у холу Крушевачког позоришта.

 

Фото: Византија Почековац

[embedplusvideo height="283" width="450" editlink="http://bit.ly/1G3Vclp" standard="http://www.youtube.com/v/PPSW2hN21zE?fs=1&vq=hd720" vars="ytid=PPSW2hN21zE&width=450&height=283&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep2434" /]