Светом Архијерејском Литургијом прослављена храмовна слава у Појатама

DSC_0258

 

Апостоле свети Томо,моли милостивог Бога

 да душама нашим подари опроштај грехова.

На дан светог апостола Томе, храмовне славе у Појатама, Епископ крушевачки Г. Давид служио је свету Архијерејску Литургију. Епископу су саслуживали Архијерејски намесник ћићевачки протојереј Владица Столић, старешина храма Свeтог Саве у Ћићевцу протојереј-ставрофор Раде Богићевић и протођакон Андрија Јелић.

Богонадухнутом беседом Епископ Давид указао је на значај праве и истините вере у односу на маловерје, упоређујући неверовање апостола Томе са слабошћу људске природе да прихвати Христа као Победитеља и Господара над смрћу. Блажено неверовање Томино (како певамо на вечерњој служби)  је и нама данас јак подсетник да су блажени који не видеше а повероваше, али да бисмо имали  јаку веру морамо је и делима потврђивати, јер је вера без дела мртва.

Велики број верника из Појата и околиних места сабрао се око свог Епископа, предвођени градоначелником Општине Ћићевац г. Златаном Кркићем и председником граћевинског одбора у Појатама г. Драганом Станковићем. Овогодишњи колачари Дејан и Душица из Појата су се заиста потрудили да Трпезом љубави увеличају овај диван и радостан дан Господњи.

 

Срђан Миленковић, протонамесник