Прослава храмовне славе у Ћићевцу

На празник највећег српског светитеља Светог Саве, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Г. Давид служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Саве у Ћићевцу. Епископу су саслуживали старешина храма ћићевачког протојереј-ставрофор Раде Богићевић, пензионисани парох јасички протојереј Животије Радивојевић, парох кумаревски протојереј Зоран Радивојевић, парох други ћићевачки протонамесник Срђан Миленковић и протођакон Андрија Јелић. Током Литургије, Владика је ђакона Рада Радивојевића рукопроизвео у презвитерски чин.

Тумачећи зачало Јовановог јеванђеља Владика је присутним верницима појаснио и објаснио смисао речи Христових да је Он врата кроз која се излази на пашу. Христос је наш Спаситељ и кроз кушање Тела и Крви Његове постајемо заједничари са Њим у Његовом Царству, постајући у том трену безвремени и освећени. Његово Тело и Крв су наша паша којом предокушамо вечни живот.

Након Свете Литургије пререзан је свечарски колач данашњег колачара г. Момира Милетића из Ћићевца а колач је за следећу годину узео г. Лазар Миленковић из Ћићевца.

Славље је настављено дечијим рецитацијама и трпезом љубави у свечаној и радосној атмосфери.

 

протонамесник Срђан Миленковић