Видео-запис са Светосавске академије у Крушевцу

У понедељак, 25. јануара 2016. године, у Крушевачком позоришту, а у организацији Епархије крушевачке, Културног центра и Крушевачког позоришта и под покровитељством Града Крушевца, одржана је Светосавска академија, на којој је свечано уручена Светосавска награда као трајни облик признања појединцима за највиша достигнућа у области културе, просвете и науке за Град Крушевац, младом научном раднику, амбасадору културе и омладинском активисти на пољу стваралаштва, истраживачког рада и економије г. Зорану Томићу.

Зоран Томић, докторанд на Економском факултету у Нишу и апсолвент физике на Природно математичком факултету у Нишу, захвалио се породици, локалној самоуправи и министру Братиславу Гашићу на подршци и најавио рад на промоцији Града Крушевца, науке и стваралаштва медју младима.

Светосавска академија у Граду Цара Лазара 2016. године шири видике, Небо Унутрашњег Човека, научника Светосавца – додирује Небо, Светога Саве, свеприсутног у свим вековима, као што је Христос свеприсутан у Оцу српске нације. Такав је благослов после Светосавске химне, упутио Преосвештени Владика Давид.

Беседу је упутио старешина цркве Покрова Пресвете Богородице на Расини протојереј Мирослав Пешић, а у програму су учествовали монаси манастира Суково, мешовити и дечији црквени хор Свети Кнез Лазар, Етно група Божури Царева града и глумци Крушевачког позоришта.

Свечаности су присуствовали Епископ крушевачки Г. Давид и градоначелник г. Драги Несторовиц са сарадницима, представници политике, јавног, привредног и културног живота Града и Расиснког округа.

 

[embedplusvideo height="283" width="450" editlink="http://bit.ly/20bSLXt" standard="http://www.youtube.com/v/s8c1LRQroKU?fs=1&vq=hd720" vars="ytid=s8c1LRQroKU&width=450&height=283&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep1743" /]