Љубиша Бата Ђидић: Звона Милентије која васкрсава чују потомци славних предака

У амфитеатру цркве Лазарице промовисан је документрани филм о Манастиру Милентија, аутора г. Љубише Бате Ђидића.

– Обнова Милентије, средњовековног драгуља Моравске Србије у близини Тврђаве Козник – већ је започела, и сви су позвани да учествују у њој – објавио је Епископ крушевачки др Давид (Перовић).

О значају Милентије и сарадњи са аутором Пројекта обнове професором др Мирком Ковачевићем, говорили су археолог Гордана Гавић и архитекта Марко Петровић из Краљева.

–  Звона Милентије која Васкрсава чују потомци славних предака, Немањића и Лазеревића, а чуће се – свакако – за две до три године – каже аутор филма г. Љубиша Бата Ђидић.

Камерман и режисер је сниматељ Дописништва РТС-а из Краљева Живота Јевтић.

Милентија ће бити синтеза Лазарице и Каленића – а рад на обнови, изградњи и освештавање руком Владике Давида – молитвена је жеља Организационог одбора и бројне публике на промоцији, међу којима су били и представници Оштине Брус, којој Милентија припада.

Изворник текста и видео-записа: РТК

[embedplusvideo height="367" width="450" editlink="http://bit.ly/1S2fKiN" standard="http://www.youtube.com/v/jqambj1mnOY?fs=1&vq=hd720" vars="ytid=jqambj1mnOY&width=450&height=367&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep8105" /]