Свечано прослављен празник блажене Ксеније Петроградске у Мудраковцу

У суботу, 6. фебруара 2016. године, на дан када Свете Црква слави свету Ксенију Римљанку и блажену Ксенију Петроградску, Епископ крушевачки Господин Давид служио је Свету Литургију у Мудраковцу, а поводом славе параклиса блажене Ксеније. Светој Литургији је претходила јутарња служба коју је служио парох шаначки протојереј Мирослав Николић. На Светој Литургији Епископу су саслуживали Архијерејски намесник крушевачки протојереј-ставрофор Будимир Којић, секретар Епископа протојереј-ставрофор Драги Вешковац, парох крушевачки протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић, парох крушевачки протојереј Александар Ерић, парох шаначки протојереј Мирослав Николић, парох мајдевски протојереј Верољуб Благојевић, в.д. старешина храма у Мудраковцу протојереј Иван Цветковић, парох I мудраковачки презвитер Растко Петковић и протођакон Андрија Јелић. За певницом су појали парохијани мудраковачке цркве.

Верни народ из насеља Мудраковац, али и из Крушевца и других градова испунио је цркву и порту храма. Велики број се причестио, а на крају Свете Литургије преломљен је Славски колач, који је припремила породица Јовановић. За наредну годину колач је преузела породица Минић из Мудраковца. 

Данашњи свечари су се потрудили да домаћински угосте Епископа, свешетнство и госте те је припремљена Трпеза љубави, на којој су са благословом Епископа певале девојчице из села Великог Головода.

Радост, љубав и спокој се осећао на сваком кораку. Велика радост због доласка Владике и прославе празника Свете Ксеније је учила да се лепо  и молитвено расположење прелије и на вечерње сате, када је у препуном храму служен Акатист блаженој Ксенији, које се иначе служи сваке суботе после вечерње службе.

прилог РТК