Епископу Давиду уручена награда “Слово љубве”

dankck_65_Custom

У четвртак, 18. фебруара 2016. године, у Белој сали у Крушевцу, одржан је дан Културног центра Крушевац, који слави 24. рођендан. Епископ крушевачки Господин др Давид (Перовић) је овогодишњи добитник награде "Слово љубве" која се додељује за изузетан рад на пољима културе и уметности, као и за допринос и рад Културног центра.

Епископ крушевачки Господ др Давид (Перовић) је успоставио изузетно плодну и креативну сарадњу са културним и другим институцијама у граду Крушевцу, а посебно са Културним центром, где се одазивао позивима и учествовао у програмима као почасни гост и као учесник. Посебан допринос Епископ Давид је дао својим текстовима у часопису "Путеви културе", као и на представљањима књига и отварањима већих културних догађаја, као што је Сајам књига и издаваштва Расинског округа. Свакако, треба поменути и заједничке подухвате Културног центра и Епархије крушевачке на Фестивалу православног филма "Снажни духом", као и сарадњу у оквиру Светосавске недеље, Видовданских свечаности, а нарочито на програму "Распето Косово". Епископ крушевачки Давид је угледан професор на Православном Богословском Факултету у Београду. Уз то, стваралац на пољима теологије, књижевности и филма, те као вишеструко посвећен свом звању, али и култури и уметности, представља праву личност која заслужује награду "Слово љубве". 

Погледајте видео запис са овог догађаја:

[embedplusvideo height="283" width="450" editlink="http://bit.ly/212pX3Y" standard="http://www.youtube.com/v/sW8WYjv-GN4?fs=1&vq=hd720" vars="ytid=sW8WYjv-GN4&width=450&height=283&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep2033" /]