Пастирска посета и Архијерејска Литургија у Манастиру Љубостиња

Његово Преосвестенство Епископ крушевачки Г. Давид, 21. фебруара 2016. године, посетио је Манастир Љубостињу и њену обитељ, поневши са собом благослове и поздраве Светог кнеза Лазара из престоног града Крушевца.

Зарадује се Света Кнегиња Милица, ктиторка и помоцница, када год у њену светињу крочи народ Божји, а нарочито Лазарева деца, јер што је Лазарево, то је и њено. Њена радост буде и радост у Царству Небеском у коме посредује пред Господом за нас и шаље благослове и дарове свима.
Дарове и благослове примисмо и из руку Епископа Давида на Светој Литургији коју је служио заједно са свештенством Епархије крушевачке, игуманијом Христином, сестринством ове свете обитељи и верним народом.

По Светој Литургији уследила је Трпеза љубави зготовљена манастирском, богатом, укусном и здравом кухињом. Поред свих неизмерних дарова којима се почастисмо, лако је сетити се кога је све угостила ова света обитељ, чијег се доласка она удостојила и како се некада живело у њој.

Послушањем, радом и великим молитвеним подвигом, живело се и живи у овој светој обитељи, још од времена Свете Кнегиње Милице, која је својим личним примером исписала типик овом манастиру. Сва лепота и тешкоћа живота у овом манастиру прожета је неспојивим јединством царског и подвижничког, световног и монашког, које је у себи носила Света Књегиња Милица, односно Преподобна мати наша Ефросинија.

јереј Данијел Стефановић