Одржана седница Епархијског Управног Одбора Епархије крушевачке

Дана 22. фебруара 2016. године, у просторијама епископског Двора, одржана је седница Епархијског управног одбора Епархије крушевачке.
Седницом је председавао Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид, а извештаје о материјално-финансијском пословању Епархије крушевачке изнели су Секретар Епархије протојереј ставрофор Драги Вешковац, Благајник ЕУО-а јереј Александар Николић, Повереник за шуме - господин Миљко Ђаловић, дипл.инж.шумарства и службеник Централног магацина -господин Љубодраг Бутковић.
Извештаје о пословању, као и предлог буџета за нову 2016. годину, са стављањем акцента на економично пословање и штедњу у наредној години, прихватили су чланови ЕУО-а, међу којима су били Архијерејски намесници: темнићки - протојереј ставрофор Ђорђе Марјановић, крушевачки (заменик) - протојереј ставрофор Љубиша Милошевић, трстенички - протојереј Марјан Вујовић, жупски - протојереј Вукман Петровић, ћићевачки - протојереј Владица Столић, протосинђел Лука Милошевић - из монашког реда, као и Председник Општине Варварин господин Зоран Миленковић и Председник Општине Ражањ господин Добрица Стојковић.
Седница ЕУО-а завршена је благодарењем Богу за успешну годину која је за нама, али и са молитвеним жељама да наредна буде још плодоноснија и успешнија.
 
***
 
Дана 23. фебруара 2016. године, након вечерњег богослужења и призива Светога Духа у Саборном храму Светог Ђорђа у Крушевцу, започела је са радом седница Епархијског савета Епархије крушевачке. Седицом је председавао Председник Епархијског савета Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид.
Поред извештаја који су се чули претходног дана, на седници ЕУО-а, о материјално-финансијском пословању, изнети су извештаји протојереја Александра Ерића о раду Црквеног суда, као и господина Срђана Радивојевића о раду Просветног одбора.
Поред чланова ЕУО-а, седници Епархијског савета присуствовали су још и Председник Општине Трстеник, господин Мирослав Алексић, као и саветници из реда верног народа свих архијерејских намесништава Епархије крушевачке.
Након двочасовног заседања, седница Епархијског савета окончана је трпезом љубави и заједничким фотографисањем.
 
извештај доставља секретар ЕУО-а презвитер Александар Николић