Литургијска радост у манастиру Дренча код Александровца

DSC_0402

У недељу, 28. фебруара 2016. године, у недељу када славимо повратак у наручје свога Оца Небескога, наш Епископ Давид служио је Свету Архијерејску Литургију у параклису манастира Дренче. Саслуживали смо своме Владики, смирујући се пред прочитаним Јеванђељем о блудноме сину.

У свом уму, у свом срцу препознајемо слабости блуднога сина. Препознајемо његово посрнуће, његову патњу, његову глад за земаљским угађањем телу. А онда вапај, и искра неугасле очеве љубави у срцу сина, претвара се у буктињу саздану од покајних суза.

Једино покајна суза може истовремено и да гаси и да пламти - гаси распламсале страсти и распламсава скоро угаслу искру љубави.

После страдања блуднога сина у нама дођосмо себи, вратисмо се икони Божијој у нама. Читав наш живот је корачање у сусрет Оцу нашем Небеском, који нас никад не оставља, никад не заборавља. Својом безграничном љубављу Он нам је даривао и Сина свога Исуса Христа, кроз кога се и ми удостојисмо синовства и постасмо синови Божији. Са радости Трпезе Господње ушли смо у радост Трпезе љубави коју нам је припремила игуманија Фотина.

У повратку царском Крушевцу, владика Давид је обишао храм Вазнесења Господњег у Лаћиследу, који у изградњи и чека своје васкрсење.

 свештеник Вукман Петровић