Ђачка екскурзија ученика Верске наставе Гимназије из Трстеника и Политехничке школе Милутин Миланковић из Крушевца

Дана 1. 04. 2016. године  одржана је, по благослову Његовог Преосвештенства епископа крушевачког господина Давида, дводневна екскурзија ученика Верске наставе „Гимназије“ из Трстеника и Политехничке школе „Милутин Миланковић“ из Крушевца. Ученике су на пут водили  њихови професори, теолози,  Марија Миладиновић и Иван Миладиновић.  На сада већ, може се рећи, традиционално путовање, кренуло  се по обичају окупљањем ученика испред Политехничке школе у Крушевцу, у вечерњим часовима.  Кренули смо  у Трстеник по ђаке Гимназије из Трстеника.

У раним јутарњим часовима стигло се под Острог где су се ученици поклонили моштима Светог Василија. На Острогу смо имали и једно крштење, ученика Политехничке школе Митра Деретића, што се такође на овом нашем путовању усталило.   После Острога кренуло се пут Цетиња на поклоњење моштима Светог Петра Цетињског и руци Светог Јована Крститеља.  У манастиру смо се сусрели са оцем Јустином,човеком који је пореклом из наших крајева, који нам је приредио послужње,  а касније нас и повео у обилазак Ризнице манастира. Након Цетиња кренуло се пут Будве где су ученици са својим професорима обишли знаменитости града, а потом се кренуло на преноћиште у Чањ. Сутрадан смо сви били на Литургији у манастиру Режевићи где је било и причесника, а после Литургије, на позив монаха, отишли смо на заједнички обед. По обиласку манастира Режевић кренуло се пут манастира Мораче, а успут смо обишли и манастир Дуга Морачка. Напослетку смо обишли Морачу.

У Крушевац се стигло у касним вечерњим сатима, у недељу 3. 04. 2016. године. Екскурзија је протекла изванредно, без проблема, на задовољство самих ученика и њихових професора. Остварили смо све планове и жеље са којима смо пошли на пут.

 Веручитељ Иван Миладиновић