Литургијска катихеза у цркви свете Петке у Шанцу

На празник Благовести, 7. априла 2016.године, предшколци и ученици од 1. до 4. разреда ОШ ,,Станислав Бинички“ у Шанцу су заједно са учитељицама, васпитачицом и вероучитељицом посетили цркву Св. Петке у Шанцу.

Ученици су слушајући поучну беседу свештеника Далибора Весића,  пароха шаначког, сазнали више о значају празника Благовести, а саборним изговарањем молитве Оче наш учествовали су у литургијским молитвама. Благодатну радост сједињења са Христом осетили су ученици који су се причестили. Час веронауке је овог четвртка изгледао другачије - теоријска знања практично су примењивана делатним учешћем у литургијском сабрању. Делатно испуњење других циљева верске наставе остаје као стални задатак - да ученици свакодневно љубав према Богу, људима и природи показују добрим делима.

 Наставак преподнева ученици су провели у црквеној порти. Након послужења, време су провeли у природи разговарајући са учитељицама о наставним садржајима, који се иначе уче у школи. Лепо време допринело је да тренуци проведени у црквеној порти буду још пријатнији, а нису изостале ни дечије игре у којима су  ученици уживали.

 

Сања Николић, вероучитељица