Једнодневни излет ученика веронауке ОШ “Јован Јовановић- Змај“ из Стопање

С благословом Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Господина Давида (Перовићa)  изведен је једнодневни излет ученика који похађају Верску наставу у подручним одељењима ОШ "Јован Јовановић Змај" у Стопањи.

У суботу, 14. маја 2016. године, када се прославља свети пророк Јеремија, ученици од првог до четвртог разреда подручних одељења ОШ ''Јован Јовановић- Змај'' из Стопање, предвођени својим вероучитељима монахињом Теодором Спасојевић, Немањом Ћосићем и Виолетом Јефтић, као и учитељима који предају у тим школама, пошли су на поклоњење манастиру светог Симона монаха у Прерадовцу. После одслужене Свете Литургије коју је служио протојереј-ставрофор Јован Спасојеви,ћ на којој су учешће узели и сами ученици, љубазношћу старешине ове светиње игуманије Текле, ученици су искористили да се окрепе и да се упознају са лепотом природе у којој се налази сам манастир.  После трпезе љубави наставило се даље. Посећен је и манастир Ваведења у Каленићу, где је љубазност и гостопримство игуманије Нектарије није изостало, деца су се упознала са историјом самог манастира и уживала у прелепој архитектури манастирске Цркве. На крају овог једнодневног излета посећен је и манастир Светог Николе у Коморане, где нас је са својом срдачношћу и љубављу угостила настојатељица ове светиње Марта. Деца су провела време у разговору са настојатељицом ове светиње,  искористивши време и за игру у манастирској порти.

Нека би и ово путовање било на корист нашој благочестивој деци да израстају у честите људе на ползу своје Цркве и добро своје Отаџбине.