Преображењско саборовање у манастиру св. Николе у Коморану

На празник Преображења Господњег мноштво верног народа традиционално долази на сабор у манастир Св. Николе у Коморану. Године 2016.  саборовање је почело празничним бденијем, које је служио Његово Преосвештенство Епископ Крушевачки Господин Давид уз саслуживање Архијерејског намесника трстеничког протојереја Марјана Вујовића и учешће свештенства, ђакона и верног народа.

Светом Литургијом на дан празника началствовао је протојереј-ставрофор Љубивоје Радовић, уз саслуживање протојереја-ставрофора Љубише Милошевића, протојереја Животија Радивојевића, протојереја Мирослава Николића, јереја Петра Јараковића, јереја Милана Крстића, јереја Александра Димитријевића и ђакона Дејана Смилића. Радост празника у пуноћи доживело је мноштво верног народа, који су се причестили на овој празничној Литургији. Манастирска порта је у току целог дана била испуњена народом, који су долазили да празник проведу дружећи се  уз послужење, али и песму и игру.

У манастирској порти је по једанаести пут одржана манифестација ,,Дани Преображења“, чији је организатор КУД ,,Герасим Вујић“ из Коњуха. Учесници на манифестацији били су: ,,Божури Царева града“ из Крушевца, КУД ,,Цар Лазар“ из Лазаревца, КУД ,,Озрен“ из Бусиловца, песникиња Милица Петковић-Краљ, певачка група из Шанца и домаћини КУД ,,Герасим Вујић“ из Коњуха.

У манастиру је свима топло гостопримство и послужење приредила мати Марта, настојатељица манастира.

 

вероучитељица Сања Николић