Сабрање вероучитеља Епархије крушевачке пред почетак нове школске године

У уторак 23. августа 2016. године, у цркви Лазарици, одржано је сабрање вероучитеља Епархије крушевачке. Састанку је присуствовао Епископ крушевачки Господин Давид и начелник школске управе господин Зоран Асковић. Данашње сабрање отворио је секретар Просветног одбора Епархије крушевачке монах Сергије Радивојевић.

Начелник школске управе господин Асковић пожелео је срећан почетак нове школске године и обавестио вероучитеље о новом стручном упутству о начину утврђивања листе наставника верске наставе који је донет од стране Комисије за верску наставу у школи. Господин Асковић је том приликом подсетио вероучитеље који све критеријуми морају бити испуњени како би се неко нашао на листи вероучитеља.

На крају сабрања присутнима се обратио и Епископ крушевачки Господин Давид који је благословио све сабране и подсетио присутне вероучитеље о значају и смислу веронауке за младе људе као и то да су они (вероучитељи) носиоци тог јеванђелског семена изграђујући Цркву као Тело Христово.

На крају овог сабрања Епископ крушевачки Господин Давид и начелник школске управе господин Асковић одржали су зтворени састанак са координаторима за веронауку Епархије крушевачке.