Одржане свечаности Богородичине цркве у Крушевцу

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Господина Давида, а у организацији цркве Покрова Пресвете Богородице у Крушевцу и Прве Месне зеједнице у Крушевцу, дана 3, 4. и 5. септембра 2016. године, одржане су друге ''Свечаности Покровске цркве''.

Велики број верног народа града Крушевца, у три дана, могао је присуствовати лепим дешавањима који су се одиграли на платоу испред Покровске цркве.

Првог дана свечаности, у суботу увече, Трстеничко позориште се представило овдашњој публици дирљивом представом ''Небеске шајкаче'', у режији Милоша Милошевића из Трстеника.

Друге вечери, наступио је ансамбл за рану музику ''Флауто долче'' из Београда, на челу са великим уметником - професором Љубом Димитријевићем. Вокалним благољепијем публику је обрадовала Катарина Божић.

У понедељак, 5. септембра, у сарадњи са службом за трансфузију крушевачке Болнице, у просторијама Покровског храма, одржана је акција добровољног давања крви.

Свечаности Покровске цркве постају традиционалне, а одзив публике показује да исте прерастају у велики духовни и културни догађај у нашем граду.

 

Фото: Византија

Извор: Покровска црква на Расини