Освештан храм светих Архангела Михаила и Гаврила у Глобару

Епископ крушевачки Господин др Давид је са свештенством, у приуству бројних мештана и гостију, освештао је храм светих Архангела Михаила и Гаврила у Глобару, у суботу 22. октобра 2016. године.

После освештавања цркве светих Архангела Михаила и Гаврила, служена је Света Архијерејска Литургија, на којој су ученици падешке школе, са издвојеним одељењем у Глобару причешћени. Певао је хор цркве Лазарице.

Епископу су саслуживали: Архијерејски намесник крушевачки протојереј-ставорфор Будимир Којић, секретар Епархије крушевачке протојереј-ставрофор Драги Вешковац, протојереј-ставрофор у пензији Јован Тодоровић, протојереј-ставрофор у пензији Драгољуб Павловић, парох падешки протојереј-ставрофор Милорад Пршић, парох јасички протојереј Иван Милановић, свештеник у пензији Петар Јараковић, парох шаначки Далибор Весић, протођакон Андрија Јелић и ђакон Александар Аџић.

На крају Свете Литургије свештеник Милорад Пршић је са Црквеним одбором приредио Трпезу љубави на којој је Владика Давид даровао ордене Светог Саве III степена породици Гајић из Глобара и г. Светиславу Јовановићу из Глобара. Такође, заслужни парохијани села Глобара су добили грамате и благодарнице.