Освећење темеља за цркву у Селишту код Велике Дренове

img_3590
У недељу, 30. октобра 2016. године, извршено је освећење темеља за храм светог Пантелејмона у Селишту (парохија великодреновска).
 
Освећење је по благослову Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Г. Давида извршио протојереј-ставрофор Драги Вешковац. Оцу Драгом саслуживали су свештеници: надлежни парох јереј Мирослав Михајловић, парох беловодски јереј Мирољуб Симеуновић, парох кукљински јереј Марко Чуљић и пензионисани протојереј-ставрофор  Дамјан Лисинац, као и ђакон Дејан Смиљић.
Пред окупљеним верницима села Селишта прочитан је и текст са Грамате која је поред крста и камена темељца положена у темеље храма.
 
Одбор за изградњу чине: председник Славко Стојковић, подпредседник Дејан Милосављевић, саветник Зоран Цилић, благајник Драган Стојановић и чланови: Борота Миодраг, Дунић Мирослав Мира, и Милићевић Горан.
 
После надахнуте беседе оца Драгог који је присутне поздравио у име Епископа Давида и пожелео да заврше започето у славу Бога, реч је узео надлежни парох отац Мирослав Михјаловић који је, између осталог,  напоменуо да радови са Божјом помоћи, почињу у току наредне седмице. После чина освећења, присутни су  послужени и укрепљени малим послужењем.
 
јереј Мирослав М. Михајловић