Света Архијерајска Литургија у манастиру Дренча код Александровца

“Данас је предображење благовољења Божјег и проповед спасења човековог: у храм Божји јавно се узводи Дјева, и Христа свима предоглашава. Зато и ми велегласно ускликнимо: радуј се, Испуњење Творчевога Домостроја“!

 

У празничној радости, у недељу, 4. децембра 2016. године, на празник Ваведења Пресвете Богородице, благородна Жупа и манастир Дренча је дочекала свог Eпископа, са којим је молитве узнела Преславној Владичици нашој. Његовом Преосвештенству на Свeтој Литургији саслуживали су протопрезвитер Марјан Вујовић, свештеници Славиша Панић и Милан Ћосић, као и ђакон Милан Здравковић. По завршетку Свете Литургије, освећено јеславско жито и преломљен славски колач. Гостољубље игуманије Фотине и домаћина г. Дејана Марковића настављено је и за Трпезом љубави.

Изабрана од Превечног Цара, Богоотроковице Маријо, Царице анђела и људи, Која си некад дошла у храм Господњи, у Светињу над светињама, да би Своју девственост обручила Цару Небеском и била одгајана у обитавалиштву Божјем, усрдно ти приносимо достојно поклоњење, а Ти као свемоћна Заступница наша, од сваке нас несреће избави и помилуј нас грешне.

 

свестеник Милан Ћосић