Заупокојена Света Литургија у манастиру Руденице

Бити човек а живети животом анђелским, у подвигу послушања, целомудрености и несреброљубља, то значи бити истински монах. Тај чудесни пут подвига изабрала је мати Варвара ( Пантелић), из благочестивог села Риђевштице, још као девојчица са својих четрнаест година. Замонашена је у осамнаестој години и прошавши кроз многа послушања у неколико манастира дошла је у свети манастир Руденице у срце благородне Жупе александровачке, пре 46 година. У њему је остала до краја свога монашког живота и трпљења у трулежном и пролазном времену, трудећи се да оплемени време и простор радошћу Православља доживела је осамдесету годину земнога живота. На Ваведење, ове 2016. године, мати Варвара преселила се у небески Јерусалим, и као мудра дјева, са пуном светиљком уља дочекала је свога женика Христа.

На дан светог Амфилохија Иконијског, у манастиру Руденице у цркви светог Пророка Илије, заупокојену Архијерејску Литургију и опело служио је Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид уз саслужење многих свештеника и свештеномонаха.

Око одра мати Варваре било је сабрано мноштво верног народа лица орошеног молитвеним сузама за покој душе ревносне монахиње и наследство Царства Небескога.

Вечан ти спомен мати игуманијо Варваро!

 

 свештеник Вукман Петровић