У суботу и недељу Епископ Давид служио у Саборној цркви у Крушевцу

Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид је у суботу, 17. децембра 2016. године, на празник свете великомученице Варваре и светог Јована Дамаскина,  служио Свету Литургију у Саборном храму светог великомученика Георгија у Крушевцу.

На Литургији су саслуживали свештеници и ђакони крушевачких храмова. Беседу је по благослову Епископа  изговорио протојереј Драгић Илић на тему прочитаног св. Јеванђеља.
На позив ђакона "Са вером и љубављу приступите", велики број верника, наших парохијана, који су испунили свети храм, приступили су Светој Чаши и сјединили се са Господом кроз свету Тајну Причешћа.

Слава и милост Господу на овоме дану.

На  Детинце, у недељу 18. децембра 2016. године, Епископ крушевачки Г. Давид служио је Свету Литургију у Саборном храму града Крушевца. Саслуживали су гост  Архимандрит Прокопије (Тајар) и свештеници и ђакони из братства.

Беседу је присутним верницима  изговорио старешина храма протојереј~ставрофор Љубиша Милошевић, тумачећи прочитану Јеванђелску причу. Храм је био испуњен децом и верницима који су се са страхом Божијим причестили  старшним и животворним Светим Тајнама на спасење и живот вечни.

Словом благим Епископ Давид је на крају Литургије благословио децу и верне пожелевши им срећан празник Детинце, а све ради припреме за наступајући празник Рођења Богомладенца Христа. Амин.

Протојереј~ставрофор Ђорђе Милојковић