Света Архијерејска Литургија у манастиру св. ап. Петра и Павла у Грабову

У суботу 28/15. јануара 2017 год. на дан преподобних Павла Тивејског, Јована Кушчника и Гаврила Лесновског, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Г. Давид служио је Свету Архијерејску Литургију у новосаграђеном параклису при манастиру св. ап. Петра и Павла у Грабову.

Епископу су саслуживали: Архијерејски намесник ћићевачки старешина храма св. пророка Илије протојереј Владица Столић, парох II ћићевачки протонамесник Срђан Миленковић, парох витошевачки јереј Раде Радивојовић, протођакон Андрија Јелић и ђакон Милош Пешић, док је за певницом појао г-дин Александар Ђорђевић.
По прочитаним одељцима из Јеванђеља, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Г. Давид произнео је беседу верном народу у којој је говорио о важности праштања и борби против егоизма ради спасења наших душа.
По завршеној Литургији радосна атмосфера је настављена Трпезом љубави у манастирској трпезарији за коју се срдачно и са љубављу постарала да припреми настојатељица манастира св. ап. Петра и Павла монахиња Агапија (Стојановић).
 
ђакон Милош Пешић