Обнављајући Милентију, обнављамо сами себе

DSCF5387

У Звездара театру приређен је пријем за Крушевљане, чланове Одбора за обнову манастира Милентија и представнике Епархије крушевачке, на коме је уручен хуманитарни прилог, приход са 20. јубиларне „Вечери са Матијом“ за обнову манастира Милентија.

Приход са Вечери поезије, одржане 30. децембра у препуној сали Звездара театра, биће прве поетске цигле којима се манастиру Милентија поново дарује живот, мишљења су академици песник г. Матија Бећковић и драмски писац, сценариста и директор Театра г. Душан Ковачевић.

– Обнављајући Милентију, обнављамо сами себе – рекао је у име Епархије крушевачке и духовног оца Владике Давида, јерођакон Сергије (Радивојевић), захваљујући се на новчаној помоћи.

Председник Одбора за обнову Милентије песник г. Љубиша Бата Ђидић захвалио се на хуманитарном прилогу и гесту којим Обнова Манастира добија ноту националног пројекта у коме ангажовано учествују ствараоци, а добитник Ордена Светога Саве, славни архитекта Хиландарац, професор др Мирко Ковачевић, који води пројекат обнове, најавио је да је, у земљотресу срушену Милентију, могуће обновити у оригиналу, средствима од око 27 милиона динара, за 5 година рада на обнови.