Епископ Давид служио Свет Литургију поводом упокојења Милке Вешковац

DSC_2848

Дана 14. фебруара 2017. године, Епископ крушевачки Господин Давид служио је Свету Литургију у цркви светог Агатоника на Старом крушевачком гробљу, поводом упокојења Милке Вешковац.

Водећи миран и, надасве, праведан православни хришћански живот, покојна Милка је, као удовица и самохрана мајка од своје 26. године, Божијом помоћу извела на пут двоје деце, узорну хришћанку и домаћицу Зорицу и благочестивог свештеника Драгог Вешковца. За свога овоземаљскога живота (упокојила се у 81. години), као чокот многолозни, Господ је благословио и са тринаесторо унучади и праунучади. Као што је и њен живот био миран и тих, тако је и душу своју Господу предала на Света Три Јерарха, дана 12. фебруара 2017. године, после причешћа Часним Телом и Крвљу Господа и Бога нашега Исуса Христа.

У продужетку Свете Литургије, у цркви Светог Агатоника, уз саслужење неколико десетина свештеника, и молитвено присуство многобројне родбине и пријатеља породице Вешковац, Епископ Давид је одслужио опело над одром покојне Милке, чије је тело, након тога, сахрањено на гробљу у Риђевштици.

Вечан ти спомен, достојна блаженства и трајне успомене, сестро наша Милка! Амин!

 

 Александар Николић, свештеник