Света Архијерејска Литургија у Мудраковцу

DSC_3867

На празник светог Симеона Мироточивог и Недељу сиропусну (Беле покладе), 26. фебруара 2017. године, верни народ мудраковачке парохије окупио се да дочека свог Архијереја у цркви Св. Тројице у Мудраковцу.

Пред почетак Литругије, Његово Преосвештенство Епископ Крушевачки Господин Давид рукопроизвео је теолога Марка Ракоњца у чин чтеца, уз поуку:

 ,,Чедо први степен свештенства степен је чтеца. Од сада заиста доликује теби да свакога дана Божанствена Писма читаш, и да они који слушајући разумевају те, приме корист. И себи самоме виши степен задобиј, и никако не постиди своје изабрање. Целомудрено и свето и праведно живећи задоби милостивог према себи човекољубивог Бога, и удостој се вишег служења, у Христу Исусу Господу нашем, коме је слава у векове.'' (Поука Архијереја чтецу из Чина хиротесије - рукопроизвођења чтеца)

У наставку, Епископ је служио Свету Архијерејску Литургију, уз саслуживање Архијерејског намесника крушевачког протојереја–ставрофора Будимир Којић, протојереја–ставрофора Живка Којића и пароха мудраковачких протојереја Мирослава Николића и протојереја Ивана  Цветковића, уз учешће верног народа и мноштва деце.  Након читања Светог Јеванђеља, Епископ се обратио присутнима пригодном беседом.

Врхунац љубави и заједништва између Бога и човека остварује у Светој Тајни Причешћа на Светој Литургији. На позив ,,Са страхом Божијим, вером и љубављу приступите!'' сва деца и мноштво верног народа приступило је Светој Чаши. Окусили су ,,хлеб Живота'' и сјединили су се са Господом својим Исусом Христом.

 Епископ је уручио грамату захвалности г. Дарку Видачку, за сва добра која је учинио и чини Светој Цркви.

Радост литургијског сабрања настављена је Трпезом љубави у парохијском дому. Све присутне песмом је увеселила певачка група при цркви Св. Тројице и гошћа Миона Вукадиновић и Марија Николић.