Недеља слепог у Саборном храму у Новом Саду

У недељу Слепог, шесту недељу по празнику Пасхе, на празник Светог апостола и јеванђелиста Јована Богослова, 21. маја 2017. године, у Светогеоргијевском храму у Новом Саду, свету Литургију служио  је  Епископ крушевачки господин Давид, у присуству Епископа новосадског и бачког господина Иринеја.

По сведочењу Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког господина Давида  … питање упућено слепом човеку – Верујеш ли у Господа?  –   је и питање сваком од нас. Гледано из наше перспективе, вера наша је неко, Господ наш Исус Христос. Вером као благодатним даром ми познајемо Господа као и Он нас, називајући нас својом словесном паством. Себе назива ,,добрим пастиром оваца својих, Јагње Божје које се од искони приноси на жртву ради спасења свих нас. Као што је Света Тројица  удахнула живот у првог човека Адама, тако је Господ земаљским прахом отворио очи слепом од рођења, чији се живот од тог момента променио из корена…  

После отпуста свете Литургије владика Иринеј је у име свих присутних и у своје лично име заблагодарио Епископу Давиду на началствовању данашњим Евхаристијским сабрањем.

 

ЗВУЧНИ ЗАПИС БЕСЕДЕ:

 

ФОТО АЛБУМ