Благослов и освештавање Крста за почетак изградње храма светог апостола Онисима и мученика Филимона у Крушевцу

У петак по Педесетници,   9. јуна 2017. године, на празник светога Терапонта и светога Јована Руса, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Г. Давид освештао је место и поставио Часни Крст  на коме ће се подигнути нови Храм светих ап. Онисима и муч. Филимона у кругу Васпитно-поправне установе за малолетне деликвенте у граду  Крушевцу.
 
На позив управника г. Ивана Мијајловића, а поводом прославе јубилеја седамдесет година од оснивања и  постојања ове веома битне установе, присуствовали су министарка правде Републике Србије госпођа Нела Кубуровић, градоначелник града Крушевца г. Драги Несторовић, начелник расинског округа г. Бранислав Весић, народни посланици г-ђа др Весна Ракоњац, г-ђа др Драгана Баришић и г-дин Иван Манојловић, представник ОЕБС-а за донације у  Србији, представници јавних установа Града Крушевца из културе и просвете, представници привредних и приватних предузећа као и многи гости из других градова Србије.
 
По одслуженом чину, Владика крушевачки  Давид је захвалио Господу на овоме великоме дану, управнику г. Ивану Мијајловићу и министарки г-ђи Нели Кубуровић на показаној  вери, спремности и доброј вољи за ово велико и Богу угодно дело- подизање цркве, подсетивши на житије двојице светитеља ап. Онисима и муч. Филимона којима ће нови храм бити посвећен.
 
Владика Давид  је истакао велику потребу најпре штићеника али и радника ове установе за подизање богомоље и служењем Свете Литургије, тако да овим освештавањем започета нова мисија СПЦ у овом животном простору.