Хор Свети кнез Лазар учествовао на манифестацији „Дуга ноћ отворених цркава“ у Бечу

IMG_3417

Протеклог викенда хор Свети кнез Лазар и братство цркве Лазарице били су гости Црквене Општине Бечке при цркви Светог Саве у Бечу. На позив Његовог Преосвештенства Епископа аустријско швајцарског Господина Андреја, а трудом архијерејског намесника оца Ненада Михајловића хор и свештеници били су гости ове Свете Цркве основане од српског народа још у 19 веку.

Повод за ово поклоничко путовање било је учешће хора Свети кнез Лазар на манифестцији која се традиционално одржава у граду Бечу под именом „Дуга ноћ отворених цркава“. У овој ноћи старешина цркве Светог Саве отац Ненад Михајловић одабрао је да баш хор Св. кнеза представља наш народ и најстарији наш храм у Аустрији.

Под диригентском палицом госпође Ружице Вешковац као и Теодоре Вешковац одржан је целовечерњи концерт пред бројном публиком. Срби који живе у Бечу као и многи Аустријанци слушали су миле звуке мешовитог хора Св. кнеза али и солистичка извођења Теодоре Вешковац и Мионе Вукадиновић. Громки аплаузи потврдили су њихово задовољство а наша радост је била још већа јер се српска духовна музика орила дуго у ноћ престоним градом Бечом.